ГолосUA
16:35 04/08/2009

У Великобританії не хочуть здавати житло східноєвропейцям

Агенти з нерухомості у Великобританії відмовляються здавати житло в оренду імігрантам із Східної Європи чи Португалії.

Про це пише видання “Gazeta.pl”.

“Звичайно, я не можу написати у своєму оголошенні, що орендодавці відмовляються від клієнтів, що не підходять їм за національністю, але водночас я змушений відмовляти у житлі всім полякам, литовцям, латвійцям, українцям і т.д.”, — заявив один із агентів з нерухомості .

Проте, закон Великобританії забороняє агентствам нерухомості дискримінувати потенційних клієнтів, із огляду на їх національність чи расу.

“Але деяким підприємствам вдається віднайти шляхи, як не дати вихідцям із Східної Європи орендувати квартири та будинки. Зокрема, після показу певного житла, агенти, дізнавшись, що їх клієнт поляк, словак або українець — одразу ж говорять, що, на жаль, цю квартиру або будинок тільки но вже орендували, або вказують, що власник житла сумнівається у їх платоспроможності”, — зазначає видання.

Нещодавно редакція телеканалу BBC провела розслідування, відіславши до агенції нерухомості двох клієнтів — британця та поляка. Першому одразу ж вдалося віднайти житло, в той час як другий залишився на вулиці.

У другому експерименті особа, що видавала себе за власника житла, звернулася до агентства із проханням віднайти орендатора, але, за умови, що він не буде вихідцем із Східної Європи.

“Багато агентів з нерухомості апелювало до закону і відмовилося йти на такі умови, але понад половина готові були порушити британське законодавство. Всі порушники відмовилися давати офіційні коментарі”, — зазначає видання.

За матеріалами: Gazeta.pl

Л.Дубенко  

Читайте также по теме