ГолосUA
14:30 05/04/2010

У Великобританії заарештували судно з російсько-українським екіпажем

У Великобританії заарештовано судно Taigeta (прапор Домінікангської Республіки, власник латвійська компанія Unimars), на борту якого знаходяться 11 членів екіпажу – громадяни України та Росії.

Як повідомили кореспонденту ГолосUA у Російській профспілці моряків, суховантаж заарештований за порушення правил безпеки судноплавства.

Під час проходження Ла-Маншу, на південь від Плімуту, в судна закінчилося пальне. В умовах шторму воно було змушене стати на якір. Але його відірвало, й суховантаж був змушений лягти у дрейф. Через сильний вітер англійські рятувальники не змогли передати на Taigeta пальне, тому його взяли на буксир. Коли судно привели до порту Плімут – його заарештували за порушення правил безпеки.

За оцінками експертів, випадок, кори в корабля під час переходу закінчується пальне – безпрецедентний. Поки невідомо, через що це сталося – поламку двигуна та витікання пального за борт чи жадібність та «економність» власника. Агентство берегової охорони Британії проводить розслідування цього випадку.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме