ГолосUA
10:21 02/01/2009

У Великобританії збанкрутіла легендарна мережа дешевих супермаркетів

Останні 200 універмагів збанкрутілої британської мережі Woolworths закриються на день пізніше, ніж планувалося — 6 січня, говориться в повідомленні аудиторської компанії Deloitte.  

"В цього рішення є дві головні причини. По-перше, ще залишається товар. По-друге, все це є великим навантаженням з логістичної точки зору. Це дасть трохи часу для останніх приготувань", — пояснив журналістам представник Deloitte, повідомило РІА Новости. />  
Мережа дешевих магазинів Woolworths була одним з символів Великобританії. В результаті її банкрутства роботу втратять 27 тисяч працівників. На сьогодні закрилося вже більше половини з 807 супермаркетів, що належать Woolworths. Понад 200 магазинів закрилося 27 грудня, 200 — 30 грудня, ще 200 — 2 січня. 22 тисячі штатних співробітників Woolworths востаннє вийшли на роботу 31 грудня.

У грудні мережа почала останній ліквідаційний розпродаж товарів. У більшість універмагів неможливо було увійти через наплив покупців. Люди буквально "змітали" з полиць товари, проте, не дивлячись на небачені знижки, товари все ще залишаються.

За останній рік котировки акцій Woolworths на біржі впали більш ніж на 90%. Woolworths терпіла багатомільйонні збитки, а борг компанії склав 385 мільйонів фунтів. Керівники Woolworths вирішили розпочати процедуру банкрутства наприкінці листопада через те, що їм не вдалося знайти покупця бізнесу.
 
Не вдалося це зробити і тимчасовій адміністрації, яка вважає найбільш вірогідним сценарієм продаж наявних торговельних точок по частинах.

В числі потенційних покупців торговельних площ Woolworths експерти називають крупні мережі британських супермаркетів, такі, як Tesco, Sainsbury’s, Asda, Co-op і Iceland.

Один з символів Великобританії, мережа дешевих магазинів Woolworths не дожила одного року до свого столітнього ювілею. Мережа була заснована в 1909 році, коли її перший магазин з’явився у Ліверпулі. 

Читайте также по теме