ГолосUA
13:16 08/01/2011

У вересні в Польщі відбудеться поєдинок між Володимиром Кличком та Томашем Адамеком

У вересні 2011 року у польському Вроцлаві відбудеться боксерський поєдинок між знаменитим українцем Володимиром Кличком та поляком Томашем Адамеком.

Польські ЗМІ вже жваво обговорюють, що поєдинок відбудеться з нагоди відкриття нового футбольного стадіону Вроцлавa, приймаючого міста Євро-2012.

Дуель буде організована у співпраці з Міжнародною федерацією боксу (IBF), Всесвітньою боксерською організацією (WBO). Чемпіон за версіями цих організацій Володимир Кличко (55-3, 49 нокаутів) битиметься проти колишнього чемпіона світу в напівважкій вазі і важкій юніорській вазі Томаша Адамека, який заявив про наміри забрати титул в суперважкому дивізіоні в українського містера «Стального молота».

На даний час Адамек (43-1, 28 нокаутів) уповноважив своїх представників вступити в переговори з промоутером Володимира Кличка, щоб організувати це захоплююче видовище у вересні 2011 року у Вроцлаві. Він упевнений, що це буде найважливішою спортивною подією боксу у Польщі в 2011 році.

Організатори бою з польського боку вважають Вроцлавську арену найкращим місцем для видовища. По-перше, стадіон може запропонувати понад 50 тисяч місць для уболівальників, сучасний дизайн і зручні місця. Тож сюди зможуть приїхати уболівальники не тільки з Польщі та України, але й з Німеччини, інших країн Європи. Менеджер Адамека Зіггі Рожанський очікує, що бій транслюватиметься по всьому світу і його подивиться 14 мільйонів глядачів.

По-друге, Вроцлав, що активно готується до Євро-2012, пропонує відмінну інфраструктуру, модернізований аеропорт, розвинену готельну базу на світовому рівні. По-третє, стадіон у Вроцлаві є єдиною ареною Польщі, якою управляє професійний оператор. Тому тут сподіваються, що видовище буде організовано за найвищими міжнародними стандартами. За деякими даними, підписання угоди між командами менеджерів боксерів заплановано на наступний тиждень.

«Ми приклали максимум зусиль, щоб цей історичний бій відбувся у Вроцлаві, — зауважив Міхал Бріль, регіональний віце-президент SMG, управляючої компанії арени. – Найближчим часом ми оголосимо список інших подій, які пройдуть цього року на стадіоні, і будуть не менш вражаючими».

Нагадаємо, Володимир Кличко наразі володіє двома титулами чемпіона світу за версіями IBF та WBO, а також є Другом Євро-2012.

За матеріалами: Інформаційний центр «Україна-2012»

 

Читайте также по теме