ГолосUA
12:04 11/11/2008

У Верховній Раді відкрили пам’ятник Ющенку

 Презентація пам’ятника третьому Президенту України Віктору Ющенку відбулася сьогодні у кулуарах Верховної Ради України.

Як повідомив кореспондент Голосу.ua, пам’ятник створений в рамках проекту «Парламентська культура: культура в парламенті». />  Автором проекту виступив український художник Анатолій Федірко, а куратором проекту — голова мистецького об’єднання «Остання барикада» Олесь Доній.

 Пам’ятник являє собою своєрідну картину: на золотистому фоні зображено дитину у чорно-білих тонах — як символ Віктора Ющенка.
 За словами автора проекту, він зобразив голову держави саме так, «оскільки наш Президент любить Україну, як мала дитина, а діти — це святе».
 До картини на залізному ланцюгу прикріплений кухоль для збирання пожертв для Верховної Ради. Туди голова мистецького об’єднання «Остання барикада» опустив по одній монеті від Америки, Росії та України, тобто американський цент, російський рубль і українську гривню.

Член фракції Партії регіонів у Верховній Раді Нестор Шуфрич, коментуючи відкриття пам’ятника, зазначив, що такі дії викликають лише посмішку і нічого хорошого в цьому немає: «Відкривати пам’ятники при житті — це погана прикмета».

 

Читайте также по теме