У Вінниці з’явилася лабораторія з ДНК експертиз

У Вінницькому науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при УМВС у Вінницькій області відбулось відкриття лабораторії молекулярно-генетичної ідентифікації, яка працюватиме за методом ДНК-аналізу.

Про це повідомили у відділі звязків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області, передав кореспондент Голос UA.

За повідомленням, відтепер наявність оснащеної найсучаснішим обладнанням лабораторії значно полегшить роботу правоохоронців в плані ідентифікації особи.

«Генний аналізатор є у правоохоронних структурах 5 областей України. Відтепер і вінничани зможуть проводити днк-експертизи на найсучаснішому обладнанні, що значно полегшить роботу з встановлення осіб злочинців. Лабораторія обслуговуватиме і сусідні області. Нове оснащення для НДЕКЦ було профінансовано МВС України», — йдеться в повідомленні.

ДОВІДКА ГолосUA: Вперше аналіз ДНК у судовій медицині використав англійський вчений Алекс Джефріс. З 1985 року метод ДНК став одним із найбільш ефективних засобів ідентифікації особи. За початковий матеріал для виділення ДНК використовується кров, сперма, слина, волосся, кісткові тканини або будь-які інші зразки, що містять цілі клітини. Метод ДНК нині єдиний, що дозволяє індефікувати особу майже із 100-відсотковим ступенем імовірності у випадках крадіжок, вбивств, катастроф, підміни дітей, тощо.

 

 

Читайте также по теме