Ольга Черненко
07:52 04/11/2010

У випадку вилучення з ефіру пародії на Януковича не можна говорити про цензуру — Лігачова

 

Вилучення ролику з пародією на Президента Віктора Януковича з ефіру — це недолугий вчинок менеджменту телеканалу ICTV.

 

Про це сказала головний редактор журналу "Телекритика" Наталя Лігачова в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

"Не думаю, що до цього мала відношення влада. І в нас немає доказів, що медіавласник наказував це робити. Тому тут можна говорити про недолугість подібних дій зі сторони менеджменту", — зазначила вона.

 

За словами Лігачової, в даному випадку не доводиться говорити про цензуру.

 

"Тут про відкриту цензуру не йдеться. Цього не видно. Просто сам канал зробив дурницю. Це недолугість самого менеджменту телеканалу, коли заборонений ролик викликає підвищений інтерес, викликає ажіотаж. І тепер його подивиться маса людей", — підкреслила вона.

 

І додала, що за кордоном редакційну політику комерційних змін визначає власник.

 

"Там якщо мова не йде про новинний продукт, а про суто комерційний, то все вирішує менеджмент. Там теж можуть поступити подібним чином, як на ICTV", — підкреслила вона.

 

Нагадаємо, український телеканал ICTV вирізав зі свого ефіру пародію на Президента Віктора Януковича. Щосуботи о 19 годині на каналі транслюють комедійне шоу "Велика різниця", яке виходить і на російському Першому каналі з різницею в один день. В Україні випуски показують по суботах, у Росії по неділях. Однак 30 жовтня пародію на Януковича на ICTV не показали. Але наступного дня російські глядачі таки подивилися на Януковича. Ролик з'явився і в інтернеті.

 

 

 

 

 

 

Читайте также по теме