ГолосUA
11:14 12/12/2009

У волинських лісах полюватимуть на «ялинкових браконьєрів»

У передсвяткові дні волинські лісівники застерігають: за самовільне вирубування ялинки чи сосни накладається адміністративний штраф у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. />  
Голова Держкомлісгоспу України Микола Тимошенко своїм указом зобов’язав начальників обласних управлінь лісового і мисливського господарства та керівників галузевих лісогосподарських підприємств перейти до посиленої охорони хвойних лісових насаджень, ялинкових селекційних плантацій і ділянок особливо цінних хвойних порід.

На Волині, як і у попередні роки, у передноворічний період організовані додаткові спеціальні рейдові бригади працівників лісової охорони. До них повинні долучитися представники МВС та Мінприроди. Рейдовики мають затримувати порушників та складати протоколи на нелегальних заготівельників ялинок.

За скоєні лісопорушниками самовільні рубки передбачається накладання адміністративних штрафів у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А це – від 85 до 170 гривень. До того ж порушник закону має відшкодувати лісовим підприємствам заподіяні збитки, що вираховуються відповідно до товщини стовбура зрубаного дерева: від 154 до 3500 гривень.

В окремих випадках сума сплати може сягати більше 9 тисяч гривень.  

 

Читайте также по теме