ГолосUA
07:17 19/07/2010

У Всеукраїнській прощі в Зарваниці на Тернопільщині взяли участь близько 40 тисяч прочан

У Всеукраїнській прощі в Зарваниці на Тернопільщині минулими вихідними взяли участь близько 40 тис. прочан.

Про це повідомили в прес-службі тернопільської обласної державної адміністрації.

Цього року на прощу прибули відразу троє голів обладміністрацій — Тернопільської Михайло Цимбалюк, Івано-Франківської — Михайло Вишиванок та Львівської — Василь Горбаль.

Також на прощу приїхали президент Єпископської конференції Італії, архиєпископ і митрополит Генуї Анжело кардинал Баньяско та Апостольський нунцій в Україні Іван Юркович.

На чудотворному місці почесних гостей вітав глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар та єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

"Приємно вражений такою великою кількістю прочан. Вони пожертвували своїм часом, якимись щоденними вигодами та прийшли до Зарваниці, щоб через молитву та духовне спілкування краще пізнати євангельські науки", — зазначив у своєму виступі Михайло Цимбалюк.

У свою чергу глава УГКЦ в ході Архиєрейської святої літургії подякував єпископам Римо-католицької церкви Італії за духовну опіку та допомогу українцям. />  
"Ви підтримуєте Україну молитвою, ваше служіння освячує церковну спільноту та український народ, воно є неоціненним вкладом у розбудову духовності нашої нації», — сказав Любомир Гузар.
 

Читайте также по теме