ГолосUA
11:09 16/06/2009

У Януковича рейтинг вищий, але у другому турі переможе Тимошенко — дослідження

У лідера Партії регіонів Віктора Януковича рейтинг вищий, але у другому турі президентських виборів переможе чинний Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це сьогодні під час презентації результатів соціологічного дослідження повідомив директор центру політичних та економічних досліджень «Київ — 21 століття» Юрій Житняк, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, якби вибори Президента України відбулись минулого тижня, у першому турі перемогу здобув би Віктор Янукович. За нього проголосувало б 32% респондентів. Друге місце дісталося б Юлії Тимошенко, за яку віддали б свої голоси 25,5% українців. Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк отримав би третє місце — 12,5%, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко — 6,5%, Президент України Віктор Ющенко — 2,2%, а мер Києва Леонід Черновецький — 0,3%. /> Проти всіх проголосувало б 5,5% респондентів.

Якби у другому турі президентської гонитви змагалися Віктор Янукович і Юлія Тимошенко, перемогу здобула б Прем’єр-міністр — 42% голосів, а Янукович отримав би 40%.

«Економічна ситуація у країні грає на руку Януковичу. Тимошенко опинилася у доволі скрутній ситуації, очолюючи уряд у цей час. Я би порівняв її з Дон Кіхотом, який бореться з вітряками. Хоча кожна політична сила, що представлена в Україні в тій чи іншій мірі, має ліві нахили. Якби Симоненко пішов шляхом Горбачова, він міг би стати у двійці лідерів», — зазначив екперт.

Натомість протистояння у другому турі президентських виборів між В. Януковичем і А. Яценюком принесло б перемогу першому — 43% голосів, А. Яценюк набрав би 32%.

Якщо у другому турі розглядати кандидатури В. Ющенка і В. Януковича, результати були б такі: лідер Партії регіонів — 57%, Президент — 15%.

Дослідження проводилося 8-11 червня 2009 року у всіх областях України, Криму, містах Києві і Севастополі. Опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років, похибка складає 2,2%.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме