ГолосUA
08:14 02/12/2010

У Єгипті акула напала на українця та трьох росіян

 

Від нападу акули біля берегів єгипетського курортного міста Шарм-еш-Шейх постраждали троє громадян Росії (дві жінки і чоловік) і українець.

Про це повідомив офіційний представник Міністерства охорони здоров'я Єгипту Абдеррахман Шахін.

"Троє російських туристів і один українець отримали важкі травми в результаті нападу акули біля берегів Шарм-еш-Шейха", — сказав Шахін. Він уточнив, що інциденти сталися в районі від мису Насрані до затоки Наама.

Дві потерпілі росіянки 70 і 48 років доставлені в госпіталь Насера в Каїрі, який вважається одним з найкращих медичних закладів в країні. Сімдесятирічна туристка позбулася лівої ступні, а також пальців руки. Друга туристка втратила праве передпліччя, а також отримала сильні рвані рани на спині. За словами медиків, життя росіянок нічого не загрожує, їх загальний стан задовільний. "Зараження крові немає, тиск і температура також в нормі", — пояснив співрозмовник агентства.

В даний час управління Мінтуризму по Шарм-еш-Шейху спільно з береговою охороною та службою цивільної оборони розслідують причини події і вживають усіх заходів, щоб не допустити повторення нападу акул на людей. Прийнято рішення на 48 годин заборонити купання в районах, де сталися напади.

У той же час, єгипетські влади підкреслюють, що даний інцидент є "винятком із правил", і води Червоного моря залишаються безпечними для купання.

Раніше директор природних заповідників Синайського півострова Мохаммед Салем припустив, що почастішали напади акул на людей в Червоному морі, стали наслідком порушення екосистеми. Він пояснив, що безконтрольна рибна ловля в районах, де практикуються підводні занурення, призвела до того, що акули позбулися прожитку. Тому, за його словами, акули змушені наближатися до берега в пошуках їжі.

За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте также по теме