ГолосUA
17:35 30/09/2010

У Єкатеринбурзі відкриють українське консульство та пам’ятник Гоголю

Переговори щодо взаємодії в гуманітарній сфері, а також співробітництва між підприємствами України і Свердловської області провели в Єкатеринбурзі голова уряду Свердловської області Анатолій Гредін і посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили в посольстві України в РФ.

Уряд Свердловської області повідомив, що машинобудівні підприємства регіону готові постачати до України широку номенклатуру сучасного металургійного, бурового, нафтогазового, енергетичного устаткування, кар’єрні екскаватори, залізничні вагони, трамваї, оптико-електронні прилади, автомобільну, дорожню, будівельну техніку. /> У числі перспективних напрямів інноваційного співробітництва є сфера охорони здоров’я і, зокрема, постачання лікарських препаратів та медичного обладнання, виробленого підприємствами Свердловської області.

Українська сторона виступила з ініціативою створення консульської установи України в Єкатеринбурзі. Ця ініціатива позитивно сприймається керівництвом Свердловської області і регіон готовий зробити все для того, щоб консульство з’явилося якомога швидше.
Планується і розвиток повітряного сполучення — відкриття авіаційного маршруту з Єкатеринбурга до Харкова.

Посол України в РФ попросив Анатолія Гредіна підтримати ініціативу українців, які проживають у Свердловській області, по установці в Єкатеринбурзі пам’ятника видатному письменникові Миколі Гоголю, а також відкритті Будинку російсько-української дружби. Голова обласного уряду пообіцяв, що візьме рішення цих питань під особливий контроль.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме