ГолосUA
05:40 01/07/2010

У Заходу тепер буде менше довіри до України — політолог

Інцидент з затриманням керівника Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге посилить критичне ставлення Європейського Союзу до ВіктораЯнуковича.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко у коментарі кореспонденту ГолосUA. />  

"Це посилить критику Співдружності, зокрема стосовно Німеччини. Тобто якщо раніше вірили на слово, то зараз рівень довіри буде меншим. Хоча в цілому не думаю, що ставлення Євросоюзу різко зміниться," — зазначив експерт.
 

Серед можливих наслідків інциденту із Ланге В. Фесенко назвав зниження інтенсивності контактів. "Можливо це роблять з дозволу високих керівників спецслужби, але фактично, таким чином Росія руйнує наведення мостів Януковича з Заходом", — підкреслив політолог.
 

І додав, що ще один подібний інцидент може мати для президента вкрай негативні наслідки.
 

Нагадаємо, що 27 червня прикордонники не дозволили перетнути державний кордон керівнику Фонда Аденауера Ніко Ланге, який критикував перші 100 днів правління Віктора Януковича. Він зміг залишити приміщення аеропорту "Бориспіль" лише після втручання німецького МЗС.
 

Водночас, 30 червня на прес-конференції заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що Державна прикордонна служба мала підстави не пустити Ланге до України.

О. Черненко
 

Читайте также по теме