07:13 07/09/2012

У закинутому будинку під Полтавою знайшли виводок чупакабр

size="4">У Полтавській області в селі Бондарі місцеві жителі б'ють на сполох і повідомляють про нашестя чупакабр — неймовірної сили хижаків з тулубами кенгуру і великими іклами.

Про це пише газета «Сегодня». />  «Днями ми з сином пішли в ліс за грибами. Проходили повз покинутий будинок, де жила раніше наша бабуся, і син вирішив туди зайти. Підійнявся на горище і побачив там шість муміфікованих останків невідомих тварин — одне велике і п'ять маленьких. Виходить, що вони жили поруч з нами! — розповіла мешканка Бондарів Людмила Фанаськова. — У цих тварин передні лапи короткі, а задні — довгі, гострі зуби загнуті півколом, а морди — як у собак породи лайка. Плюс у великої тварини дуже довгий хвіст».
За словами Людмили, вона відразу звернулася за допомогою до куми: «Попросила її з'ясувати в інтернеті, що це за чупакабра. Пізніше мій брат-мисливець сказав, що це точно не лисиця, тому що ікла у лисиць прямі, а у цієї тварини — загнуті півколом і дуже гострі. А ще ми згадали, що в сусідньому селі були знайдені задушені кролики. Невідома тварина просто розгромила клітки останніх».
Місцева влада теж стурбована. «Я виїжджав і фотографував цих тварин, щоб показати фахівцям», — сказав селищний голова Анатолій Цілик.
Зроблені сільським головою знімки передані експертам. Фахівці Інституту зоології НАН України повідомили, що новини про чупакабру стали їх вже діставати. І що у жителів Бондарів немає приводів для побоювань.
«Це звичайна, облізла від часу лисиця, тільки не зрозуміло, навіщо її туди, на горище, закинули. Втім, зараз займатися вичинкою лисиць невигідно — їх хутро коштує близько ста гривень, а раніше — $ 100. Тож мисливці, застреливши лисицю, часто навіть не забирають її собі, — сказав заввідділом фауни і систематики хребетних Інституту Гліб Гаврись. — Що стосується убитих кролів, то це зазвичай робота кам'яної куниці. Ці тварини останнім часом перейшли в міста, я бачив таку на Дарниці в Києві, на даху 4-поверхівки. Втім, щоб стверджувати щось зі стовідсотковою впевненістю, потрібно провести експертизу».
Нагадаємо, повідомлення про невідомих хижаків надходять з різних регіонів України, але зоологи поки не визнають в цих тваринах невідомих науці чудовиськ.

Читайте также по теме