ГолосUA
17:27 23/12/2009

У Запоріжжі бізнесмени оголосили голодування, протестуючи проти заборони продавати біля шкіл пиво та цигарки

Запорізькі підприємці вирішили відмовитися від їжі, щоб депутати скасували свою заборону на продаж алкоголю і сигарет в радіусі 50 метрів від шкіл і дитячих садків.

Сьогодні вже третій день, як четверо запорізьких підприємців, серед яких голова Союзу підприємців "Ніка" Лідія Кривенко, голодують у холі мерії. Бізнесмени пішли на такий відчайдушний крок, щоб народні обранці відступили від свого наміру заборонити торгівлю пивом і сигаретами біля шкіл.

"У зону заборони потрапляє 128 об’єктів торгівлі, це не лише кіоски, але й ресторани, кафе і супермаркети. Я згодна, що з дитячим алкоголізмом потрібно боротися, але не такими методами. Ми пропонували депутатам варіант, щоб продавати сигарети і пиво по паспортах, розвісили плакати про шкоду куріння, на цю ж тему підготували диски для шкіл, — поділилася Лідія Кривенко. – Але обранці стоять на тому, щоб у радіусі 50 метрів сигарети і пиво не продавали. Хоча школяр, який палить, запросто може пройти 51 метр і купити сигарети. З дитячим алкоголізмом і курінням потрібно боротися іншими методами".

У свою чергу депутати пропонували бізнесменам допомогти перенести кіоски, але підприємці слабо в це вірять — для цього потрібні дозвільні документи на відведення землі.

"Сьогодні на сесії міськради ми шукатимемо компроміс разом з підприємцями. Але як би там не було у нас не повинні продавати пиво і сигарети підростаючому поколінню. Один з варіантів — ми підемо назустріч власникам торгових точок, але їхню діяльність візьмемо на контроль, якщо вони порушать договір, тоді вживемо жорсткіші заходи", — пояснив депутат міської ради Андрій Іванов.

Бізнесмени мають намір голодувати доти, поки обранці не ухвалять рішення, яке влаштує усіх.

За матеріалами: ТСН />  

Читайте также по теме