ГолосUA
10:00 15/12/2009

У Запоріжжі страйкують мостобудівники

У Запоріжжі оголосили страйк мостобудівники. Кілька сотень людей обіцяють залишити будівництво, якщо їм не погасять заборгованість з зарплатні.

Нові мости через Дніпро у Запоріжжі будують вже 5 років. Досі виконали лише третину робіт, адже будівельники постійно відчувають брак коштів. Практично всі робітники — з інших регіонів країни. Якщо на матеріали та залізобетонні конструкції підрядники гроші ще знаходять, на зарплату людям коштів немає. Робітники не бачать заробленого вже п’ять місяців. «З серпня місяця заборгованість все росте і росте. Лише за липень дали зарплату», — розповів монтажник з Харкова Максим Пащенко.

Будівники вимагають негайно погасити заборгованість. Але діалогу з керівниками будівництва не вийшло. Кілька тижнів тому Запоріжжя отримало урядовий транш розміром 50 мільйонів гривень. Ці кошти мерія віддала мостобудівникам. Підрядники пообіцяли спрямувати гроші насамперед на виплату боргів робітникам, але своєї зарплати люди так і не отримали. Відповіді на логічні запитання керівники компанії не дають ані журналістам, ані міській владі.

«Під заробітну плату були віддані гроші, і профінансовані всі форми робіт, які закриті нашим УКСом. Тому через два дні ми ще раз спитаємо у робітників. Якщо тільки це повторитися, значить ми звернемося безпосередньо до прокуратури», — заявив мера Запоріжжя Євген Карташов.

На зустрічі робітників з керівництвом підрядної компанії стало зрозуміло, що в обумовлені терміни з людьми таки не розрахуються і вже до Нового року будівельники можуть залишити об’єкт.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме