ГолосUA
12:38 20/06/2010

У Запоріжжі затримали терориста який погрожував підірвати ДніпроГЕС

Співробітники Ленінського районного відділення Запорізького міського управління міліції 19 червня затримали 25-річного жителя міста за підозрою в 2 неправдивих повідомленнях про мінування греблі Дніпровської гідроелектростанції й 2 мостів через Дніпро в Запоріжжі.

Про це сказано в повідомленні відділу зі зв’язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Запорізькій області.

Відповідно до повідомлення, 19 червня о 20:00 у міліцію надійшло повідомлення від оператора служби порятунку “102” про те, що невідома людина зателефонувала й, представившись парафіянином церкви "Останні дні”, заявила про мінування. /> “Відрекомендувавшись представником церкви “Останні дні”, повідомив, що сьогодні буде останній судний день і закладено 2 бомби на греблі й мостах” — сказано в повідомленні.

За тривогою був зібраний весь особовий склад райвідділу міліції, який за допомогою рятувальників і Державної автомобільної інспекції перекрив рух по ДніпроГЕС.
На місці події почали роботу сапери й кінологічна служба міліції. О 21:27 у службу порятунку надійшло повторне повідомлення про те, що під греблю закладено 15 кг тротилу й гексогену.

Правоохоронці зафіксували, що дзвінок надійшов з таксофона в Комунарському районі Запоріжжя.

У результаті пошукових заходів міліція затримала підозрюваного за місцем проживання.
 

Під час затримання він перебував у стані алкогольного сп’яніння. З’ясувалося, що підозрюваний у квітні притягався за аналогічний злочин й щодо нього було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 259 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Стосовно чоловіка порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 259 (повторне помилкове повідомлення про загрозу безпеці), що передбачає позбавлення волі строком від 3 до 5 років.
 

Читайте также по теме