ГолосUA
14:18 17/04/2010

У Збройних силах України контрактників більше, ніж призовників

Кількість військовослужбовців за контрактом у лавах Збройних сил України (ЗСУ) у рази перевершує число призовників, що дозволяє говорити про професійний характер армії країни.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр України Володимир Сівкович.

«Здебільшого сьогодні армія сьогодні вже професійна … Я думаю, пройде кілька років і без всяких гучних політичних гасел« де-факто »армія наша стане професійною повністю», — сказав В.Сівкович.

Зокрема, віце-прем’єр повідомив, що в даний момент військовослужбовців за контрактом в українській армії налічується 49 тис. осіб, а призивається — 20 тис. (весняний призов 2010 р. — 26,5 тис. осіб — ред.).

При цьому з числа новобранців, які поповнюють лави ЗСУ при кожному призову близько 12 тис. проходять службу, охороняючи склади з боєприпасами і матеріальними ресурсами, і тільки 8 тис. служать в частинах, що займаються бойовою підготовкою безпосередньо. Він додав, що вже в наступному році функції з охорони передбачається передати іншим відомствам і організаціям та приділяти більше часу армійській підготовці солдатів.

Нагадаємо, колишній міністр оборони, депутат ВР від фракції НУ-НС Анатолій Гриценко заявляв, що передвиборча обіцянка Президента Віктора Януковича про переведення армії на контракт з 2011 не може бути реалізоване.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, ForUm

 

Читайте также по теме