ГолосUA
12:34 22/02/2010

УАПЦ благословить Януковича, якщо отримає запит від новообраного президента

Українська Автокефальна Православна Церква благословить Віктора Януковича на посаді президента України, якщо отримає запит від новообраного президента.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA єпископ Фастівський вікарій Київської єпархії УАПЦ Михаїл.

“Якщо буде офіційне запрошення на молебень з питань вступу нового президента Віктора Януковича на посаду глави держави — то Українська Автокефальна Православна Церква це запрошення прийме і благословить нового президента, тому що кожна влада є від Бога”, — запевнив єпископ.

При цьому єпископ зауважив, що “якщо буде запрошення на інавгурацію, то даний захід предстоятель УАПЦ відвідає”.

“Якщо на офіційну частину інавгурації буде запрошення для предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Блаженнішого митрополита Мефодія то він буде присутнім на даному заході”, — зауважив єпископ Михаїл.

Нагадаємо, інавгурація президента має відбутися 25 лютого. Партія "За Україну!" закликала новообраного Президента Віктора Януковича одержати благословення настоятелей українських церков у день інавгурації. Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про намір Януковича в день вступу на посаду глави держави одержати благословення від Патріарха Московського і всія Русі Кирила.

О.Оснач

 

Читайте также по теме