ГолосUA
09:22 01/02/2010

УАПЦ закликала українців не продавати свій голос на виборах

Українська автокефальна православна церква закликає віруючих до активної громадянської позиції під час виборів Президента України: не голосувати проти обох, і не грішити, продаючи свій голос.

Про це йдеться у зверненні предстоятеля Української автокефальної православної церкви, митрополита Київського і всієї України Мефодія з нагоди другого туру президентських виборів.

В УАПЦ вважають невиправданим заклик голосувати проти всіх. «Лунають голоси, які закликають або зовсім не йти на вибори, або голосувати проти обох кандидатів. Утім, ми маємо розуміти, що в сучасних політичних умовах такі заклики невиправдані», – зазначив глава УАПЦ.

Владика Мефодій застерігає «всіх православних від спокуси продати свій голос». «Ми застерігаємо вірних нашої Церкви не обмінювати свій голос на кошти або дарунки. Продаж голосу – великий гріх. Пам’ятаймо, що вибирати керівника нашого народу треба, виходячи з того, що підказує сумління», – стверджує митрополит.

Глава Української автокефальної православної церкви бачить різницю між двома кандидатами, які вийшли в другий тур. «Дехто з політиків, які не потрапили до другого туру, закликають нас не обирати жодного з кандидатів, оскільки між ними, мовляв, не існує принципової політичної відмінності. Однак, ця позиція не витримує критики. Аналіз програм двох кандидатів, які вийшли до другого туру, свідчить, що вони мають відмінні політичні пріоритети. Один із кандидатів на найвищу посаду в державі обстоює необхідність глибшої інтеграції з Росією. Інший кандидат вважає, що перспективи розвитку України пов’язані зі зміцненням незалежності та європейським вибором, інтеграцією України до Європейського Союзу», – переконаний предстоятель Української автокефальної православної церкви.

Як повідомляв ГолосUA, 27 грудня 2009 року зі зверненнями до віруючих виступив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, а 3 січня 2010 року — глава Української греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар, які закликали визначитися між двома кандидатами в президенти і розцінили позицію «голосувати проти обох кандидатів», як безвідповідальну.

За матеріалами: Уніан, Главред

 

Читайте также по теме