ГолосUA
11:08 21/01/2009

УБОЗ знешкодив злочинців, які викрали власника “Укрзолота”

Працівники УБОЗу Кіровоградської області затримали злочинну групу у складі чотирьох місцевих мешканців, які викрали 47-річного власника мережі ювелірних магазинів “Укрзолото” Сергія С. і вимагали у його родичів викуп в розмірі 2 млн. доларів США або 50 кг золота.

Про це Голос.UA повідомили сьогодні у прес-службі МВС.

За словами, першого заступника міністра внутрішніх справ — начальника ГУБОЗ МВС України Володимира Бедриківського, зловмисники, інсценувавши дорожньо-транспортну пригоду з автомобілем «Мерседес», на якому пересувався керівник згаданого підприємства, витягли його з автомобіля та, погрожуючи зброєю, пересадили до свого авто. Підприємець намагався чинити опір, але його жорстоко побили, одягли наручники, заклеїли очі скетчем та вивезли до приватного будинку у Кіровограді.

Троє діб бізнесмена утримували в заручниках, фактично без їжі, вимагаючи у його рідних викуп – спочатку 2 млн. американських доларів або еквівалент золотом, потім цю суму зменшили у двічі. Родичі заручника звернулися за допомогою до спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю. В результаті оперативної комбінації в обмін на життя підприємця зловмисникам передали 25 кг срібла, пофарбованих під золото. Отримавши «першу частину викупу», викрадачі відпустили жертву.

Утім, розрахунки зловмисників отримати решту викупу не справдилися — невдовзі вони самі опинилися за ґратами.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Кіровоградської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 147 (захоплення заручника) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального Кодексу України.

 

Читайте также по теме