ГолосUA
12:14 02/09/2010

Угіддя Лозинського тепер має нового власника

Державний комітет лісового господарства почав переводити на свій баланс лісові угіддя, які використовувалися мисливським господарством «Голованівське», котре раніше було підконтрольним скандально відомому екс-депутату Віктору Лозинському.

Як повідомив голова Держлісгоспу Микола Шершун, його відомство виконує судове рішення.

Як повідомлялося раніше, Вищий господарський суд підтвердив законність вимог прокуратури щодо повернення державі мисливських угідь, що були незаконно передані ТОВ «Мисливське господарство «Голованівське», загальною площею 26 400 гектарів. У постанові касаційного суду від 11 серпня 2010 було відмовлено у задоволенні касаційної скарги ТОВ «Мисливське господарство «Голованівське» та залишено в силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій, які також задовольнили позов Генпрокуратури.

Прокуратура встановила, що мисливські угіддя на території Кіровоградської області надавалися приватним структурам, пов’язаним із В. Лозинським, з порушенням вимог чинного законодавства. Сам В. Лозинський зараз знаходиться під вартою за підозрою у вбивстві.

Нагадаємо, 16 червня 2009 на території угідь «Мисливське господарство «Голованівське» загинув місцевий житель Валерій Олійник. Відомо, що його смерті передував конфлікт з народним депутатом В. Лозинським, районним прокурором Євгеном Горбенком та начальником районного відділу міліції Михайлом Ковальським. Генеральна прокуратура порушила проти В. Лозинського, Є. Горбенка і М. Ковальського кримінальну справу за фактом вбивства В. Олійника.

Як повідомлялося, Кіровоградська обладміністрація рекомендувала передати угіддя В. Лозинського Голованівській і Ульянівській районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме