Угоди про користування Чорноморським Флотом кримськими маяками не можуть бути підписані найближчим часом — член підкомісії по ЧФ

Документи про урегулювання використання Чорноморським Флотом Російської Федерації кримських об'єктів гідрографічного та навігаційного забезпечення ще не готові і найближчим часом підписані бути не можуть.

Про це повідомив член підкомісії по Чорноморському Флоту контр-адмірал Сергій Близнюков в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA.

По НГО переговори лишень ведуться, сторони обмінюються своїми пропозиціями і до цього часу остаточної домовленості немає… Наступна зустріч підкомісії запланована на червень. Йдеться про робочу групу, яка буде узгоджувати проблемні питання, що стосуються угоди по навігаційних об'єктах, яка готується. Ця угода не готова і про ніяке підписання сьогодні говорити ще не можна”, — зазначив він.

У той же час, реагуючи на інформацію про підготовку паперів про інвентаризацію земель, яка нібито сьогодні відбувається, С. Близнюков сказав, що “ніякої угоди по інвентаризації не готується, інвентаризація вже проходить”.

Крім того, за словами члена підкомісії по ЧФ, міжурядові угоди з приводу екологічних умов на півострові, а також статус військовослужбовців Чорноморського Флоту на території України, теж не готуються. “Стосовно угоди про статус військовослужбовців — це повна нісенітниця, тому що така угода підписана ще 1997 році і ніякої угоди більше не готується з приводу цього питання. Угода ж по екології підписана у 2000 році, якщо я не помиляюся”, — зазначив С. Близнюков.

Нагадаємо, як повідомив ГолосUA директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень Сергій Толстов, документи про урегулювання використання Чорноморським Флотом Російської Федерації кримських об'єктів гідрографічного та навігаційного забезпечення вже підготовлені та узгоджені. Крім того, за його словами, сьогодні відбувається підготовка паперів по інвентаризації землі на півострові, про статус військових ЧФ, а також міжурядова угода з приводу екологічних умов на півострові.

Читайте также по теме