ГолосUA
13:51 03/06/2010

УГС звертається до Генеральної прокуратури з вимогою покарати міліціонерів, які брали участь у розгоні захисників парку ім.Горького (ГОЛОС)

Українська Гельсінська спілка сьогодні звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою покарати міліціонерів, які брали участь у незаконних діях при вирубці парку імені Горького у місті Харків.

Про це у інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив виконавчий директор УГС Володимир Яворський.

(ГОЛОС)

«Сьогодні ми звернемось до Генеральної прокуратури,щоб вони порушили кримінальні і дисциплінарні провадження, щодо міліціонерів, які стояли осторонь, або брали участь у незаконних діях місцевої влади», — заявив правозахисник.

За його словами у деяких випадках міліція стояла осторонь, коли захисників парку Горького били невідомі люди, наносячи їм різної тяжкості тілесні ушкодження, а в інших випадках міліція навіть самостійно затримувала постраждалих і більше того – била їх. УГС вимагатиме спеціального розслідування прокуратурою таких фактів, які у великій кількості записані на відео та сфотографовані.

Повної кількості постраждалих УГС не знає, однак, за словами Яворського, є факти, коли швидка допомога відмовляла у наданні допомоги. «Ми маємо заяви близько 30 людей, які написали заяви про тілесні ушкодження, які їм були завдані або представниками міліції, або невідомими людьми в чорному», — сказав він, додавши, що звернення УГС сьогодні надішле не тільки до Генеральної прокуратури, а й до уповноваженого ВР з прав людини та голові Верховної Ради.

К.Коваленко />    
 

Читайте также по теме