ГолосUA
13:55 10/01/2010

УКБС: скасування мораторію на виплату внесків в банках з тимчасовою адміністрацією є неприйнятним

Ухвалення законопроекту "Про внесення доповнень до Закону України "Про банки і банківську діяльність" про нерозповсюдження мораторію на банківські внески, ‘ 5474 від 24 грудня 2009 р., яким пропонується скасувати мораторій на виплату внесків в банках з тимчасовою адміністрацією, є неприйнятним, вважають в Асоціації "Український кредитно-банківський Союз" (УКБС).

У УКБС упевнені, що ухвалення цього законопроекту може привести до погіршення фінансового стану банків без можливості його відновлення при введенні тимчасової адміністрації, уповільненню кредитування економічних суб’єктів і поглибленню кризових явищ в Україні.

 Запропоноване виключення мораторію на зобов’язання по виплаті банківських внесків вимагає конкретного визначення фінансових джерел, оскільки тимчасова адміністрація вводиться в банку, який не в змозі виконати свої зобов’язання через відсутність коштів, з метою відновлення його фінансової стабільності, відзначають в УКБС.

 Але в представлених до законопроекту документах відсутні пояснення за рахунок яких джерел банк, що має тимчасові фінансові труднощі, повинен здійснювати виплати по банківських внесках, вважають представники асоціації.

 

Читайте также по теме