ГолосUA
14:54 21/07/2010

Україна буде виконувати будь-які умови міжнародних кредиторів — експерт

Через те, що українська економіка опинилася у глухому куті, держава виконає будь-які умови Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних кредиторів.

Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький в ефірі програми «РозворотUA» на хвилі «Радіо — Ера ФМ».

«Система настільки неефективна економічно, що нам просто нема куди діватися і прийдеться виконувати, грошей просто немає. І МВФ може в принципі нам серйозні умови ставити перед тим, як давати гроші», — сказав він.

Експерт нагадав, що Росія, знижуючи Україні ціну на блакитне паливо, також поставила певні умови, від яких наразі не можливо відмовитися.

«Ситуація дуже схожа на наркомана, якому скинули ціну на наркотик і логічно що він не буде менше колотися, він буде ще більше колотися. Тому що дешевше це стало на якісь сто доларів. Така ситуація, що якщо ринок газу не прозорий, корупційні схеми постійно втручаються, звісно чому Росія має бути зацікавлена у тому, щоб Україна менше споживала її газу?», — наголосив він.

О. Голобуцький заявив, що без напрацювання «певної політичної стратегії Україні не вдасться вийти з цього замкненого кола».

«У нас повинна бути певна стратегія політична. А не тимчасові умови, що нам треба вижити саме зараз», — резюмував політолог.

 

Читайте также по теме