ГолосUA
11:37 19/10/2009

Україна депортувала до Росії двох злодіїв в законі

Україна депортувала злодіїв в законі, котрі входять до впливового мафіозного клану “Діда Хасана”.

Про це повідомило джерело в Московському кримінальному розшуці (МКР).

За даними джерела, затримані 16 жовтня у Києві — уродженець Грузії Мерабі Асанідзе 1962 року народження, відомий у злочинному світі як Чікора, та виходець з Молдови Василь Станчу 1971 року народження, кримінальне прізвисько якого — Вася Молдаван.

«Обидва — кримінальні авторитети та користуються великим впливом у російському злочинному світі, будучи свого роду «мозковими центрами» в кримінальному середовищі та входячи до угрупування Аслана Усояна (Діда Хасана)», — сказало джерело.

За даними експертів, в останні роки за кримінальні сфери впливу у столичному регіоні та у масштабі країни борються послідовники двох провідних мафіозних кавказьких кланів — угрупування Усояна та Япончика з одного боку та Таріела Оніані — з іншого.

Відчутні прибутки угрупуванню Діда Хасана приносять незаконний ігровий бізнес, обіг наркотиківта зброї, видобування природних ресурсів.

М. Асанідзе та В. Станчу раніше були судимі в Росії. Зокрема, Чікора у 2007 році отримав адміністративний штраф за незаконне зберігання наркотичних речовин. За даними джерела в МКР, у світі на сьогоднішній день нараховується близько 400 злодіїв у законі, з них близько 10% — виходці з Росії.

За матеріалами: «РИА Новости», «Газета.RU».

 

Читайте также по теме