ГолосUA
17:18 18/12/2009

Україна друга в світі за рівнем піратства

У світовому рейтингу країн з найвищим рівнем комп’ютерного піратства, Україну випереджає лише Молдова.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків.

За даними 2008 року, рівень комп’ютерного піратства в Україні становить 84% (для порівняння, у Росії — 68%). За підсумками 2009 року рівень комп’ютерного піратства в країні ще збільшиться.

У компанії наголошують, що в корпоративному сегменті рівень піратства становить 45%. Серед сфер бізнесу з найнижчим рівнем піратства — телекомунікаційний ринок (2%) і банківські системи (40-20%). Стосовно банків такі низькі показники пояснюються в основному тим, що більшість банківських установ України регулюються міжнародними банками.

Найпопулярнішим продуктом серед піратів є ігрова приставка «Х-Вох». Понад 90% таких товарів, що продаються в Україні, — нелегальні. Далі по піратській «популярності» слідує «Microsoft Office», а на третьому місці за кількістю нелегальних установок — операційна система «Windows». «Ми не хочемо, аби проти нашої країни вводилися санкції. Ми хочемо, аби до нашої держави змінилося ставлення», — сказав Шімків, додавши, що доки рівень піратства залишається таким високим, змінити ставлення до країни неможливо.

«Ми вважаємо, що споживач у цій ситуації є жертвою. Інколи покупці набувають програмного забезпечення з державною голограмою, яке продається в ритейлі і при цьому є піратським», — сказав глава «Майкрософту Україна».

“Понад усе компанію хвилює той сегмент бізнесу, який заробляє на поширенні піратських продуктів. «Microsoft» вестиме з цим сегментом сувору війну. Такі мережі аналогічні мережам поширення наркотиків або продажу зброї», — сказав він.

За матеріалами: Ліга

 

Читайте также по теме