ГолосUA
07:20 28/10/2009

Україна думає, що тероризм її не стосується – Москаль

Сьогодні в Україні немає належної законодавчої бази для захисту від тероризму, і це треба терміново змінити.

Таку думку висловив в ефірі «5 каналу» начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Республіці Крим Геннадій Москаль, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогодні в Україні думають, що Талібан, Аль-Каїда не стосуються України. Щоб ми не мали таких проблем, які є, наприклад, у Чечні, або Дагестані чи Інгушетії, з фундаменталістами та екстремістами, з забороненими ісламськими організаціями, нам треба готувати законодавчу базу», — висловився він.

За словами Г. Москаля, така ситуація склалася, бо «ми безпечно до цього всього ставилися і думали, що це десь «там», як при Радянському Союзі, де цього просто не могло бути».

Геннадій Москаль розповів також про своє бачення того, як кримська влада ставиться до реєстрації та існування подібних організацій на півострові.

«Приводяться аргументи, що нібито це робиться на противагу Меджлісу, який не займає сьогодні ту чи іншу позицію, яку сповідує сьогодні кримська влада. Сьогодні Рада безпеки Автономної Республіки Крим офіційно видала дозвіл на реєстрацію друкованого засобу «Возрождєниє», який пропагандує ідеї створення держави Халіфат і ідеї джихаду, тобто священної війни за півострів. Я прекрасно розумію, до чого це може привести», — наголосив він.

І. Носальська

 

Читайте также по теме