ГолосUA
09:20 27/07/2010

Україна готова «зближувати» з Росією все, окрім економіки – експерти

Зустріч прем`єр-міністра Росії Володимира Путіна та Президента України Віктора Януковича не несе за собою якихось резонансних подій.

Таку думку висловив директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін в коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Я абсолютно не впевнений, що Росія зацікавлена приєднати до себе Крим", – сказав він.

"Її вплив у Криму і нині досить вагомий. Реальних ознак загрози не бачу. Про неї можна було говорити за часів Ющенка, коли ситуація могла загостритися аж до воєнного конфлікту зі зрозумілим для України результатом", — додав експерт. В. Стоякін відзначив, що головною метою приїзду В. Путіна було посилення економічної співпраці.

Водночас експерт із українсько-російських відносин Володимир Нагірний заявив, що лейтмотивом зустрічі було політичне зближення України та Росії. "Проте, у сфері економіки російські очікування найближчим часом не реалізуються",- припустив експерт.

"Росія намагається максимально прив’язати до себе державу Україна, щоб мати коло впливу на пострадянському просторі. Головним трофеєм тут є Україна, на відміну від Білорусі, яка наразі більше захищає власні позиції. Українська ж влада готова до радикального зближення у всіх сферах, крім економічної, бо бізнес, який стоїть за нею, має інтереси часто дуже відмінні від російських", – пояснив В. Нагірний.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме