ГолосUA
12:21 18/09/2010

Україна хоче отримувати з СНД побільше інвестицій

Україна попросила більше інвестицій у країн Співдружності Незалежних Держав. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв, який очолював українську делегацію на 47-му засіданні Економічної ради СНД, йдеться на урядовому порталі.

«У нас багато вигідних інвестиційних пропозицій, наприклад, в рамках Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012-го року. Тому ми плануємо провести інвестиційний форум, на який запросимо представників національних інвестиційних агентств, зацікавлених міністерств і відомств, регіонів і ділових кіл країн СНД», — повідомив А. Клюєв.

Він нагадав, що під час неформальної зустрічі глав держав СНД у липні в Ялті, Президент України Віктор Янукович запропонував нашим партнерам взяти участь у розвитку транспортної інфраструктури, будівництві та реконструкції стадіонів, готелів та інших проектах. Президент України також запросив держави СНД взяти участь в реалізації інвестиційних проектів в Автономній Республіці Крим.

Окрім того, А. Клюєв нагадав, що ці питання обговорювалися під час проведення Першого міжнародного інвестиційного форуму в Ялті в липні цього року — Україна запропонувала щорічно проводити міжнародні «Ялтинські ділові зустрічі». В даний час ведеться підготовка відповідних регламентних документів, додав перший віце-прем’єр-міністр України.

 

Читайте также по теме