ГолосUA
13:20 13/11/2010

Україна хоче продавати Кубі свої автобуси

 

Україна хоче продавати Кубі свої автобуси.

 

Про це сказав віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов під час Міжурядової українсько-кубинської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, йдеться на урядовому порталі.

 

За його словами, нині спостерігається пожвавлення у відновленні темпів капітального ремонту та модернізації вантажівок холдингової компанії «АвтоКрАЗ» в м. Сьєнфуегос та м. Сантьяго де Куба.

 

«Досвід вирішення проблемних питань з «КрАЗом» дає підстави розпочати просування продукції підприємства «КрАЗ-СОМЕК» на ринки інших країн Латинської Америки», — поінформував урядовець. Він також додав, що сторони говорили про можливість поставок автобусів холдингу «ЛАЗ», корпорації «Богдан» з наступним створенням спільних підприємств з ремонту автобусів українського виробництва.

 

На засіданнях робочих груп, як повідомив Віктор Тихонов, обговорили і питання ремонту, відновлення та модернізації українських тракторів марки ПМЗ ім. О. Макарова (трактори цієї марки до цього часу експлуатуються на Кубі та налічують близько 50 тис. одиниць: 20 тис. одиниць – Міністерство сільського господарства та 30 тис. одиниць – Міністерство цукрового господарства).

 

«Ми домовилися сприяти у питаннях організації спільного виробництва та сервісного обслуговування тракторів класу 1,4 з потужністю двигуна 60-105 к.с. ( державного підприємства «ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова», Україна та Група «Гельма», Республіка Куба). Актуальним залишається обговорення питання постачання на Кубу сільськогосподарського устаткування, обладнання для переробки м’ясних, молочних виробів в кооперативних господарствах Куби», — зазначив віце-прем'єр-міністр України. Він повідомив, що українська сторона запропонувала кубинській стороні розглянути можливість закупівлі сільськогосподарської техніки українського виробництва, а також передала на її розгляд перелік устаткування та обладнання для сільськогосподарської галузі, яке виготовляється провідними українськими підприємствами.

 

 

 

Читайте также по теме