ГолосUA
11:28 16/08/2010

Україна і Польща будуть співпрацювати, незалежно від політичної ситуації — експерт (додано ГОЛОС)

Україна і Польща будуть співпрацювати, незалежно від політичної ситуації в обох країнах.

Про це сказав сьогоднішньої голова Фундації духовної культури пограниччя, член оргкомітету Європейських днів добросусідства отець Стефан Батрух на прес-конференції, передав кореспондент Голос UA.

/> (ГОЛОС)

“Європейські дні добросусідства відбуваються вже всьоме. Сім років — це багато і мало. За цей час у наших країнах відбулися зміни. Ми починали, коли президентами країн були Кучма і Кваснєвський, потім їх змінили Качинський і Ющенко. І зараз ми продовжуємо проводити наші дні , коли Польщу очолив Коморовський, а Україну — Янукович. Це показує, що незалежно від політичної обстановки, співробітництво наших країн продовжується”, — відзначив він.

Стефан Бартух підкреслив, що спочатку зустрічі на кордонах починалися в маленьких містечках, але поступово вони розширюються.

“Якщо раніше вважалося, що подолати кордон між Україною і Польщею в деяких місцях неможливо, то зараз виявилося, що немає нічого неможливого. Зокрема, кордон по річці Буг. Силами військових ми побудували понтонний міст. І це показує, що можна долати будь-які межі та бар’єри. Для цього потрібно лише бажання і зусилля”, — відзначив він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме