ГолосUA
08:03 12/05/2010

Україна і Росія 17 травня підпишуть угоду про демаркацію кордону — Клюєв

Угода, що буде підписана Україною та Російською Федерацією 17 травня, є пріоритетною для України, адже вона буде стосуватися демаркації кордону.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв у Верховній Раді, зачитуючи інформацію щодо міждержавних угод України і Росії, передав кореспондент ГолосUA.

«На сьогодні єдиним міждержавним документом, який виноситься на підписання сторонами, є проект угоди між Україною та Російською Федерацією про демаркацію україно-російського кордону. Зазначена угода має створити правові засади для демаркації сухопутної ділянки державного кордону нашої держави з Російською Федерацією», — сказав він.

Він зазначив, що необхідність у такій угоді виникла ще з початку незалежності України та в зв’язку з належним облаштуванням державного кордону. «На сьогодні ця угода є пріоритетною для української держави. Більшість присутніх в залі Верховної Ради знають, що це питання вже давно потребує вирішення… », — наголосив А. Клюєв.

Він підкреслив, що раніше на заваді її підписання «стояла попередня влада». «Через політичні обставини та відсутність конструктивного міждержавного діалогу протягом останніх років підписання цієї угоди постійно відкладалося, і відповідальність за це ми покладаємо на Віктора Ющенка», — сказав він.

За словами А. Клюєва, відповідна угода передбачає правове визначення сухопутної ділянки кордону між Україною і Росією, виконання завдання забезпечення суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості кордону України, попередження нелегальної міграції, торгівлі наркотиками та інших протиправних дій.

О. Каретнікова

  />  

 

Читайте также по теме