ГолосUA
15:31 10/06/2009

Україна і Росія перерахують площу земель ЧФ

Представники Росії та України проведуть інвентаризацію земель, орендованих Чорноморським флотом у Криму.

Фахівці уточнять і параметри земельних ділянок, які потребують перевірки Про це ГолосUA повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

«Слід також згадати наше співробітництво з інвентаризації земельних ділянок, орендованих флотом. Йдеться про уточнення і звірення їхніх параметрів, це важливо і для органів землекористування України. Буквально напередодні засідання спеціальної комісії фахівців двох країн узгодили схему «Звірення і схвалення документів інвентаризації"», — повідомив голова комітету Держдуми з питань оборони Віктор Заварзін.

В. Заварзін вказав на те, що односторонні кроки української сторони щодо посилення режиму перетину державного кордону України кораблями та суднами російського Чорноморського флоту викликає у нього занепокоєння.

«Доля Чорноморського флоту залишається однією з найбільш складних політичних проблем на пострадянському просторі. Рішення необхідно приймати лише після спільних консультацій, щоб уникнути непорозумінь», — сказав він.

Нагадаємо, командування Чорноморського флоту Росії розцінило випадки затримання співробітниками українських правоохоронних органів військовослужбовців флоту як дії, що ведуть до погіршення відносин двох країн.

У відповідь керівництво МВС України рекомендувало командуванню ЧФ роз’яснити своїм морякам порядок перебування на території України, передбачений відповідним указом Президента України, підписаним Віктором Ющенком рік тому.

 

Читайте также по теме