ГолосUA
11:31 14/01/2009

Україна і Росія залишаться без «Оскарів»

Американська кіноакадемія "Оскар" назвала список з дев’яти претендентів на престижну премію у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Українських і російських картин серед них немає. />  

Україна висувала на премію повнометражний фільм "Ілюзія страху" Олександра Кирієнка, знятий за однойменною книгою Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова. Росію представляв Фільм "Русалка" Анни Мелікян.
 

До списку потрапили фільми з Франції, Ізраїлю, Австрії, Канади, Німеччини, Японії, Швеції, Мексики і Туреччини. Проте, це не остаточний варіант, лист буде скорочено до 22 січня. І вже з п’ятірки номінантів оголосять переможців. Спостерігачі передбачають, що у цьому році Оскар за найкращий фільм іноземною мовою отримають або ізраїльський "Вальс з Баширом", удостоєний премії національного товариства кінокритики, або французький "Клас" відзначений "Золотою пальмовою гілкою" у Каннах. Чи так це – дізнаємося 22 лютого – у день вручення золотих статуеток в Голлівуді.
 

До шорт-лістів американської кіноакадемії не потрапила і скандальна італійська стрічка про мафію "Гоморра". Вона вважалася серйозним претендентом на "Оскар".

 

Читайте также по теме