ГолосUA
10:00 19/11/2010

Україна й Румунія домовилися про співпрацю у сфері конкурентної політики — АМКУ

 

     

Антимонопольний комітет України та Рада з питань конкуренції Румунії уклали Меморандум про співробітництво у сфері конкурентної політики.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Угода передбачає, що сторони обмінюватимуться досвідом розслідування порушень правил конкуренції, інформацією щодо нормативно-правових актів, розроблених з метою удосконалення законодавчої бази.

Відомства також домовилися забезпечувати взаємну підтримку щодо участі в роботі Міжнародної мережі з питань конкуренції, ОЕСР та СОТ, у проведенні досліджень та розробленні документації.

Будуть організовуватися спільні семінари, міжнародні конференції та навчальні візити для підвищення кваліфікації експертів, що займаються розслідуваннями.

Практична реалізація Меморандуму спрямована на підвищення результативності у роботі відомств, забезпечення умов для ефективного функціонування товарних ринків в Україні та Румунії, сприяння розвитку правил добросовісної конкуренції.

Головною метою такої діяльності є підвищення ефективності впровадження державами конкурентної політики та розширення співробітництва між країнами.

Укладення Меморандуму ґрунтується на Договорі про відносини добросусідства та співробітництва між Україною та Румунією.

Читайте также по теме