ГолосUA
11:51 11/10/2010

Україна купуватиме корейські електропотяги

Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв в понеділок на зустрічі з делегацією компанії «Хюндай Корпорейшн» обговорив можливість постачання в Україну швидкісних міжрегіональних електропотягів. 

Про це повідомили у прес-службі уряду.

Проект, запропонований корейською стороною, передбачає постачання, в тому числі в рамках підготовки до чемпіонату "Євро-2012", 10 потягів корейського виробництва. Другий етап проекту передбачає створення відповідного виробництва в Україні: спочатку великовузлове складання, потім – дрібновузлове і зрештою – виробництво запчастин.

Основні технічні вимоги української сторони до потягів вже практично погоджені «Укрзалізницею» з корпорацією «Хюндай».

Проект передбачає отримання кредиту від корейського «Ексімбанку» в сумі 216 млн. дол. США. Наступного тижня в Україну прибуде делегація представників корейських фінансових інституцій для обговорення умов можливого кредиту. 

За результатами зустрічі Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв доручив Міністерству транспорту та «Укрзалізниці» ретельно опрацювати умови проекту та доповісти для ухвалення остаточного рішення Урядом України.

За даними компанії «Хюндай Корпорейшн», подібні проекти з виробництва корейських електропоїздів вже реалізуються в США, Туреччині, Іраку та Індії.

 

Читайте также по теме