ГолосUA
08:25 23/09/2010

Україна лідирує на Всесвітній шаховій олімпіаді

Максимальну кількість балів – 8 з восьми можливих – набрала чоловіча збірна України за підсумками перших двох турів XXXIX Всесвітньої шахової олімпіади, яка проходить у російському Ханти-Мансійську.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Російської федерації шахів.

До складу чоловічої збірної України входять гросмейстери Василь Іванчук (Львів), Павло Ельянов (Харків), Захар Єфименко (Ужгород) та Олександр Моїсеєнко (Харків). У першому турі вони виграли всі свої партії у збірної Іраку, а у другому, який проходив напередодні – у збірної Шотландії. В результаті збірна України не втратила жодного бала.

Трохи гірше виступили українські шахістки. В стартовому турі вони з рахунком 4:0 переграли збірну Болівії. У другому турі олімпіади українки виграли у команди Швейцарії з рахунком 3,5:0,5. Катерина Лагно (Донецьк), Інна Гапоненко (Херсон) та Марія Музичук (Львів) свої партії виграли, Ганна Ушеніна (Харків) зіграла внічию. Після двох турів українки набрали 7,5 балів.

У Всесвітній шаховій олімпіаді в Ханти-Мансійську беруть участь 148 чоловічих і 114 жіночих команд. Турнір триватиме до 4 жовтня.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме