ГолосUA
10:41 03/02/2010

Україна матиме екологічно чисте зерно

В Україні з’явилася нова технологія, яка дозволяє зберігати зернові та кормові культури протягом 1,5-2 років у екологічно чистих умовах.

Про це повідомив директор компанії «Планета Пластик» Микола Смолін під час 13-ї Міжнародної спеціалізованої виставки сільського господарства та садівництва «AgriHort-2010», передав кореспондент ГолосUA.

«Зберігання зерна та кормових культур у багатошарових поліетиленових мішках «Амбар» різних діаметрів прямо на полі є екологічно чистим способом. Після загрузки мішок герметично закривається. Зерно — це живий продукт, воно дихає, переробляє кисень на вуглекислий газ, який, як відомо, є найкращим натуральним консервантом. Всі шкідники гинуть всередині мішка, у результаті зерно навіть не потрібно обробляти інсектицидами», — сказав він.

За словами М. Смоліна, компанія «Планета Пластик», що є розробником і виробником багатошарових поліетиленових мішків «Амбар», гарантує відсутність шкоди свого виробництва для навколишнього середовища. Підприємство забезпечує вторинну переробку пластику, з якого виробляються мішки.

«Поліетилен є речовиною, яка піддається вторинній переробці. Наше підприємство має всі потрібні потужності, спеціальний цех, і ми готові приймати такі мішки. Ми також пропонуємо врахувати вартість вторинного поліетилену при наступних продажах покупцям нашої продукції», — наголосив директор компанії «Планета Пластик».

На додачу, повідомив М. Смолін, продукція підприємства «Планета Пластик» може принести не тільки екологічну, а й економічну користь.

«Багатошарові поліетиленові мішки для зерна є одноразовими. Однак, після розрізання, вони можуть бути корисними і служити ще довго. Поліетилен є чорно-білою плівкою. Його можна використовувати, наприклад, для накривання силосних ям, тобто строк служби поліетилену збільшується вдвічі», — зазначив Микола Смолін.

І. Носальська

 

Читайте также по теме