ГолосUA
14:52 11/05/2010

Україна має висунути свої вимоги до статуту СНД, щоб стати її повноцінним членом — політолог

Україна має висунути свої вимоги до статуту Співдружності незалежних держав, щоб стати її повноцінним членом.

Таку думку озвучив директор української філії Інституту СНД Володимир Корнілов на прес-конференції, присвяченій неформальному саміту СНД.

За його словами, оскільки Україна продовжує брати участь в роботі СНД і зараз ця робота пожвавлюється, їй необхідно внести свої пропозиції щодо статуту СНД, щоб нарешті ратифікувати його і стати повноправним членом цієї організації.

“Саме зараз настав той час, коли можна обговорити вимоги України до цього статуту, який прийнятий в рамках Співдружності незалежних держав… і Співдружність незалежних держав може розглянути ті вимоги, які є в України до даного документу, і якщо це буде необхідно — то й розглянути питання прийняття поправок до даного статуту”, — сказав він.

Крім того, В.Корнілов відзначив високу явку на неформальному саміті СНД, який відбувся в Москві 8 травня, оскільки 9 із 11 країн-учасниць СНД надіслали перших або других персон для участі у саміті, що, на його думку, зайвий раз підкреслює, що СНД — це цілком дієва структура. Він також додав, що цей саміт за своєю суттю був підготовчим до ювілейного саміту, що має відбутися у грудні, коли структурі виповниться 20 років.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме