ГолосUA
11:10 12/04/2009

Україна може розраховувати на продовження співпраці з США у сфері ядерного роззброєння, — посол США

Україна може розраховувати на продовження співпраці з США у сфері ядерного роззброєння.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Голос.UA заявив надзвичайний і повноважний посол США в Україні Вільям Тейлор.

Він висловив упевненість у тому, що конгрес Сполучених Штатів незабаром розгляне звернення Верховної Ради України щодо продовження співпраці з ліквідації ядерної зброї.

«Ми працювали у цьому напрямку кілька років і продовжуватимемо цю роботу. Я впевнений, що конгрес розгляне звернення Верховної Ради і відповість на нього», — наголосив посол.

За словами Вільяма Тейлора, наразі США реалізують спільну з українською космічною агенцією програму щодо ліквідації ракет, які використовувалися в системі ядерної зброї.

«Ядерної зброї вже немає, проте ракети залишились, і ми зараз співпрацюємо з Національною космічною агенцією, аби ліквідувати ці ракети. Фінансування проекту здійснюється щорічно», — додав він.

Посол повідомив, що нещодавно США запустили пілотний проект із завантаження українських реакторів ядерним паливом від альтернативного постачальника.

Нагадаємо, 6 квітня Верховна Рада України прийняла постанову "Про Звернення Верховної Ради до Конгресу Сполучених Штатів Америки" щодо продовження співпраці з виконання всього комплексу заходів, спрямованих на ліквідацію ядерної зброї в Україні, згідно з угодою від 1993 року.

Детальніше читайте інтерв’ю Голос.UA з послом США в Україні Вільямом Тейлором незабаром.  

 

Читайте также по теме