ГолосUA
13:41 01/12/2009

Україна на державному рівні відмовилася від забезпечення соціальних стандартів, — П. Симоненко

Україна на державному рівні відмовилася від забезпечення соціальних стандартів.

Про це заявив кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко сьогодні у Харкові на Форумі соціальної відповідальності, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми хочемо порівняти інтереси людей з нашими пропозиціями і політикою, яку реалізує сьогодні держава. І ми раді, що в обговоренні соціальних проблем взяли участь багато студентів, молодих вчених. Адже питання соціальної політики — це питання майбутнього. А воно особливо актуальне для молодих людей, яким жити і працювати в Україні завтра», — наголосив П. Симоненко.

За його словами, Україна сьогодні «знаходиться у стані гуманітарної катастрофи», про що свідчить рівень освіти, медичного захисту, відсутність молодіжного кредитування і політики забезпечення молоді житлом.  

«Найстрашніше, що ці проблеми мають тенденцію до погіршення. Україна на державному рівні відмовилася від забезпечення соціальних стандартів», — сказав політик.

Лідер КПУ нагадав, що на державному рівні не забезпечені й стандарти безпеки кожної людини. /> «Погодьтеся, ми не почуваємо себе у безпеці на вулиці, в транспорті, у ліфті власного будинку. І такі тенденції характерні для всіх областей України, у тому числі і для тих, які 5 років тому голосніше за інших вимагали зміни влади», — зазначив П. Симоненко.

На його думку, зараз відбувається дегуманізація держполітики вцілому.
«Треба планувати розвиток суспільства, а для цього потрібно створити матеріальну базу. Ми пропонуємо повернути у держвласність базові галузі промисловості. Тоді відомі всьому світові харківські підприємства «ХТЗ», «Турбоатом», авіаційний завод, завод «Серп і молот» створюватимуть нові робочі місця, забезпечуватимуть гідну зарплатню працівникам, відновлять соціальну інфраструктуру — дитсадки, стадіони», — переконаний кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил.

М. Бакушинська

 

Читайте также по теме