ГолосUA
17:51 27/08/2009

Україна наразі не може врегулювати ситуацію з Чорноморським флотом, — експерт

Україна не є рівноправним партнером з Росією, щоб вирішити питання з Чорноморським флотом, зокрема, це стосується інциденту, що відбувся у середу.

Про це заявив директор агентства моделювання ситуацій Віталій Бала на прес-конференції щодо відносин України та Росії, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми не є рівноправними партнерами з Росією, щоб вирішити це питання. І для цього є дві причини: Росія не дотримується міжнародних правил гри, вона діє виключно в своїх інтересах, і друге питання — у нас немає консолідації внутрішньої влади. Якби ми виступали єдиною позицією, у нас би була нормальна зовнішня політика», — наголосив він.

Експерт також підкреслив, що до того часу, поки не завершиться договір Чорноморського флоту, нічого з цим питанням не поробиш. За його словами, необхідно сісти за стіл переговорів і дійти якогось рішення.

Нагадаємо, що 26 серпня на територію військової частини ЧФ РФ «незаконно проникла група невідомих громадян, що згодом представилися судовими виконавцями Державної виконавчої служби Севастополя. Вони зажадали від військовослужбовців, що знаходяться на об’єкті, передати створний знак в районі Херсонеського маяка у власність України». Як підставу для подібних дій представники української сторони пред’явили рішення Господарського суду міста Севастополя.

А. Штепура

 

Читайте также по теме