ГолосUA
17:48 11/06/2010

Україна не може різко рухатися ані на Захід — в бік НАТО, ані на Схід – політолог

У зовнішній політиці Україна не може зблизитися ані із Заходом і рухатися до НАТО, ані із Сходом і тісно співпрацювати із Росією.

Таку думку озвучив директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко на засіданні круглого столу, передав кореспондент Голос UA.

За його словами, декларація про позаблоковість задовольнила бажання росіян і виборців Партії Регіонів, проте вона не є стратегією розвитку, і наразі «ми не можемо різко рухатися ні на Захід, в бік НАТО, і не можемо також різко рухатись у бік Росії».

«І це вказує, що є проблема і парадокс нашої зовнішньої безпеки: ми не можемо зараз вступити до НАТО, тому що це буде викликом нашій внутрішній безпеці і нашим відносинам з Росією, яка категорично не хоче нашого вступу до НАТО, при цьому спричинить серйозні проблеми із сепаратистськими настроями в Криму. З іншого боку, різке зближення з Росією – це така ж небезпека для України, посилення наших стратегічних ризиків, стратегічна залежність від Росії», — заявив Фесенко.

М. Мамаєва

  />  

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...