Україна не отримає вигод, яких прагне, після підписання угоди про створення ЗВТ між країнами СНД — експерт

 

size="3">Угода про Зону вільної торгівлі між країнами СНД буде підписана не раніше, аніж за рік і буде обтяжена багатьма уточненнями.

 

size="3">Таку думку висловив експерт-міжнародник Олександр Палій на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="3">В кращому випадку угода про Зону вільної торгівлі буде підписана за рік у 2011 році”, — наголосив О. Палій.

 

size="3">При цьому він уточнив, що вигоди, заради якої Україна має намір приєднатися до Зони вільної торгівлі в межах СНД, держава не отримає. “Ця Зона вільної торгівлі буде обтяжена колосальною кількістю обмежень та виключень. Тобто Зона вільної торгівлі — це консенсусне рішення 11 держав-членів СНД. І досягти цього рішення до 20 грудня…На мій погляд, цього не буде і в жодному випадку в цю угоду не будуть включені енергоносії. Тобто те, чого Україна добивалася з самого початку створення Зони вільної торгівлі в межах СНД не буде”, — сказав експерт.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Нагадаємо, 10 грудня, Президент України Віктор Янукович взяв участь у саміті СНД, який пройшов у Москві.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Серед інших питань, президенти країн СНД обговорили проекти договорів про зону вільної
size="3">торгівлі в Співдружності.

 

size="3">Того ж дня Президент України В. Янукович доручив Кабінету Міністрів вжити додаткових заходів щодо укладення угоди про вільну торгівлю з Співдружністю Незалежних Держав, Канадою та іншими перспективними торгівельними партнерами.

 

size="3">Про це йдеться в указі Президента № 1119 від 10 грудня, яким глава держави ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 17 листопада “Про виклики і загрози національній безпеці України в 2011 році”.

 

Читайте также по теме