ГолосUA
10:19 07/04/2009

Україна не повинна повторити досвід з нафтопроводом «Одеса-Броди» — Богословська

У процесі реалізації Брюсельської декларації щодо модернізації газотранспортної системи Україна не повинна повторити досвід із нафтопроводом «Одеса-Броди».

Про це на прес-конференції сьогодні заявила народний депутат Інна Богословська.

«Україна повинна врахувати цей негативний досвід у процесі модернізації газотранспортної системи», — підкреслила вона.

Також Богословська додала, що домовленості у Брюселі здійснювалися за принципом «спочатку домовляємося вдвох, а потім долучаємо до цих угод Росію».

«Подібний алгоритм Україна, на жаль, уже випробувала на нафтопроводі «Одеса-Броди», адже його побудували без узгодження поставок нафти — і в результаті вже більше 10 років ми маємо колосальну проблему, адже нафтопровід працює весь цей час у реверсному режимі», — підкреслила Богословська.

За словами нардепа, «неузгодженість і непрогнозованість дій української влади стали одними з причин загострення газового конфлікту як на початку 2009 року, так і зараз, під час Брюсельського саміту».

Нагадаємо, 23 березня у Брюселі між Україною та Єврокомісією була підписана декларація щодо модернізації української газотранспортної системи. Напередодні, під час засідання Міжнародної інвестиційної конференції, російська делегація покинула залу засідань, мотивуючи своє рішення тим, що позиція російської сторони у питанні модернізації укр ГТС не була розглянута.

 

Читайте также по теме