ГолосUA
16:43 02/12/2008

Україна не повинна вести з Росією «торгівельні війни» під час економічної кризи — Акімова

Під час економічної кризи Україна повинна уникати «торгівельних війн» з Росією.

Як передав кореспондент Голос.UA, таку думку сьогодні під час круглого столу висловила заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ірина Акімова.

«Зараз надзвичайно важливо уникнути торгівельних війн з Росією, коли одна сторона закривається від свого партнера по торгівлі шляхом підвищення цінових надбавок і митних зборів, а у відповідь отримує симетричну міру, коли її експорт також перестає бути бажаним. Мені здається, що в епоху економічної кризи перевірка реальної співпраці на відсутність таких симетричних мір є тим, до чого ми повинні прагнути», — сказала вона.

Також Ірина Акімова зауважила, що Україна має проблеми з від’ємним торгівельним балансом і платіжним сальдо, а це значить, що завжди матиме місце природне намагання скоротити потоки імпорту.

За такої ситуації, переконана вона, у більшості країн виникне питання, за допомогою якого інструменту країни цього досягатимуть. «Якщо цим інструментом стане створення нових митних бар’єрів, які протирічать нашим міжнародним зобов’язанням перед Всесвітньою торговою організацією, то це навряд чи є виходом із ситуації», — зазначила заступник голови Комітету ВР України з питань економічної політики.

 

Читайте также по теме