Україна не вийде з кризи, поки не припинить політику запозичень – експерт

Україна ніколи не почне розвиватися як сильна економічна держава, поки не перестане запозичувати та брати кредити.

 

Про це сказав заступник директора Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАН України Валерій Новицький кореспонденту ГолосUA.

 

«Україна перетворюється на пустелю і це завдяки політиці кредитування. Можна наводити численні приклади економічного дива, коли з тими чи іншими критеріями країни реалізовувалися в тих чи інших сферах соціально-економічного розвитку. В Україні зараз нічого такого не відбувається»,- сказав він.

 

Експерт пояснив, що через постійні запозичення ринок України давно перестав розставляти пріоритети.

 

«Це і смішно, і сумно: Україна відмовилася від ринкової економіки саме в той час, коли світ досяг того економічного етапу розвитку, який приніс планомірність та впорядкованість. Україна, маючи на сьогодні ефективну систему інституційного регулювання, відмовилася від неї, у той час як інші країни формують систему державного планування. Ми беремо кредити, але від того не зростаємо і не виходимо з кризи», — зазначив Валерій Новицький.

 

При цьому економіст уточнив, що ми не вийдемо з постійних кредитувань, до тих пір, поки в нас не з’являться своя економічна голова на плечах.

 

«Це може бути тільки в одній формі – власна модель економічного розвитку. Поки вона не з’явиться і поки українська влада, незалежно від кольору, не буде реалізовувати цю модель, ми будемо годувати всіх навколо, тільки не себе», — сказав він.

 

/>

 

Читайте также по теме