ГолосUA
15:09 13/11/2008

Україна не впевнена, що не має загроз територіальній цілісності та суверенітету

Твердження про те, що Україна в середньостроковій перспективі не має загроз територіальній цілісності та суверенітету, вже не відповідає дійсності. Про це сказав Міністр оборони України Юрій Єхануров у своєму виступі перед учасниками Консультацій високого рівня між Україною та НАТО за участю міністрів оборони, які проходять у Таллінні, — повідомила прес-служба Міністерства оборони.

«Сьогодні необхідно констатувати, що поряд із позитивними процесами на євроатлантичному просторі посилюється дія чинників, які ставлять під загрозу стратегічну стабільність у світі», — зазначив у своєму виступі глава вітчизняного оборонного відомства.

На його переконання новим реальним викликом для міжнародної спільноти став спалах збройного конфлікту на Південному Кавказі.

Юрій Єхануров повідомив, що Україна уважно вивчає передумови виникнення цього конфлікту, його наслідки, та робить відповідні висновки.

Одним з таких висновків, за словами Юрія Єханурова, є те, що збройний конфлікт на Кавказі став амбіційною та зухвалою демонстрацією здатності нового центру сили обмежувати вибір сусідніх держав щодо гарантування власної безпеки, у тому числі застосуванням сили, і таким чином закріплювати свою сферу впливу.

 

Читайте также по теме